Därför bör du investera i hemstäd

Att köpa hemstäd en gång i veckan eller kanske varannan vecka kommer självklart vara en utgift för hushållet. Däremot tycker vi att det snarare bör ses som en investering än endast en helt vanlig kostnad. Att hålla hemmet städat, är både tidskrävande och energikrävande. Tid och energi som du skulle kunna lägga på mycket annat. Självklart behöver man inte alltid ha ett helt fläckfritt hem som är perfekt städat. Men många gillar känslan av ett rent hem och känner att de kan koppla av och trivs mycket bättre när bostaden är i alla fall någorlunda ren.

Du får tid över till annat

När du väljer att anlita en städfirma som gör hemstäd kommer du få tid över till annat. Om du skulle börja räkna på det, lägger du troligtvis många timmar varje vecka till att städa och hålla hemmet rent och snyggt. All städtid kommer kanske inte att försvinna, eftersom du fortfarande måste plocka undan efter dig och eventuellt även dina barn. Dagliga sysslor som disk och tvätt måste också skötas. Däremot slipper du de tråkiga uppgifterna som dammsugning, torka av ytor, städa toaletten, moppa golvet och liknande. Sånt där som tar längre tid än vad man egentligen tänker att det ska göra. Den tiden kan du istället lägga på precis vad du vill. Samtidigt som du kommer kunna njuta av känslan av ett riktigt rent hem.Sopkvast - Sopa

Du får mer energi

Inte nog med att du sparar tid, du kommer också spara på din energi. Energin går åt både till själva städandet men också till känslan av att du borde orka eller hinna städa. Att gå runt i ett hem som känns lite smutsigt tar energi från de flesta – helt i onödan!

För många räcker det faktiskt att ta in hemstäd varannan vecka för att känslan av ett tillräckligt rent hem ska infinna sig. När huset eller lägenheten städas ordentligt regelbundet kommer känslan av renlighet och fräscheten hålla i sig mycket längre. Du får mer energi över till annat samt att du slipper gå runt med ett ständigt dåligt samvete för att du inte orka eller hinner städa ordentligt.

Använd RUT-avdraget

Kom ihåg att du kan få RUT-avdrag på din hemstäd. Använd dig alltid av en firma som har F-skattsedel så att du kan få ditt skatteavdrag. Det här gör att kostnaden för hemstäd hålls nere riktigt rejält, och pengarna dras av redan innan du får din faktura från städbolaget. Det är dock endast arbetskostnaderna du kan få avdrag för, inte material. Men städbolaget brukar oftast själva stå för städmaterialet. Det du behöver ha hemma är oftast en dammsugare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *